“… Tartozunk azzal, hogy az erőtlenek gyengeségeit hordozzuk,...”   Róma 15,1

 

1146 Budapest, Bethesda utca 3. hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset_32x.png
+36-1-920-6000
bethesda@bethesda.hu

youtube-30.png facebook-30.png
 

Híreink arhív

Adomány és más események | Bethesda Gyermekkórház

A Fidesz Női tagozata és az  EON Hungária Zrt. 1.500.000 Ft-ot adományozott a Bethesda Gyermekkórháznak azzal a céllal, hogy a Pszichoszomatikus Osztály különféle teszteket, többek közt az autizmus felismerését segítő teszteket, valamint a gyógyítást szolgáló eszközöket vásárolhasson.

Az ünnepélyes átadás helyszíne a Bethesda Pszichoszomatikus Részlege volt, ahol a Női Tagozat képviseletében Pelczné Dr. Gáll Ildikó nyújtotta át az adományt jelképező csekket. Beszédében kiemelte, hogy a Női Tagozat mennyire átérzi a pszichés problákkal küzdő gyermeket nevelő családok helyzetét, és milyen fontosnak tartják sorsukon könnyíteni. Reményét fejezte ki, hogy az adománnyal hozzájárulhatnak a kis betegek, köztük az autizmussal küzdők állapotának javításához. illetve a társadalmi beilleszkedésük segítéséhez, hiszen a becslések szerint számuk hazánkban 65 ezer és 100 ezer közé tehető és sajnálatos módon ez a szám évente emelkedik. Fontos a felismerés a szülőknek is, - folytatta - hogy korán elkezdhessék az autisták számára kidolgozott programokat. A Női Tagozat ezért keresett meg  olyan cégeket, akik társadalmi felelősségvállalásukkal kapcsolódni tudnának a programhoz. Több cég közül az EON Hungária Zrt nyújtott kezet és adta meg a kért összeget a kórház számára. A Bethesda képviseletében Dr. Velkey György főigazgató, dr. Hirsch Anikó az osztály főorvosa, dr. Sztanó Flóra pszichiáter, Boros Zsuzsanna pr-referens és az osztályon szolgálatot teljesítő nővérek fogadták és köszöntötték az adományt hozó vendégeket, valamint a sajtó képviselőit, akik érdeklődésükkel tüntették ki az amúgy csendes és házias eseményt.

A Fidelitas önkéntesei egy gyermeknap előtti akciósorozat egyik részeseményeként az Ilka utcai kert játszóeszközeit takarították le, és újították fel. Az akció lényege, hogy tizenkilenc megyében, illetve Budapesten a Fidelitas tagjai ellátogatnak gyermekekkel foglalkozó intézményekhez, óvodákhoz, iskolákhoz, nevelőotthonokhoz, gyermekotthonokhoz, ahol önkéntes munkával segítik az intézmények működését. A munkához kötődően sajtótájékoztatót is tartottak.

A skót ECO-Congregation ökumenikus programja keretében április 27-én a Bethesdába látogatott Adrian Shaw az Eco Congregation vezetője és felesége. Elkísérte őket a Református Teológiáról dr. Kodácsy Tamás, valamint Gyimóti Géza, aki az egyházak ökológiai munkájában tájékozódik műszaki szakemberként. A vendégeket a nemrég lezajlott "Norvég projekt" keretében megvalósult energiakorszerűsítési rendszerünk és az a szándék érdekelte, amivel a Bethesda a programba belefogott. A vendégeket Boros Zsuzsa pr-referens és Mészáros Imre logisztikai vezetőnk fogadta és kalauzolta, miközben megválaszolták számos kérdésüket. A beszélgetés során kéderült milyen nagyra értékelik a Bethesda azon törekvéseit, hogy az un. ökolábnyom Magyarországon minél kisebb értéket adjon, s milyen nagyszerűnek tartják, hogy épp egy egyházi intézmény jár elő jó példával. A rövid látogatás végén tovább buzdítottak az ökológiailag kiegynsúlyozó szemléletű tervezéshez és további zöld programok megvalósításához.

A Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi karán régi szokás, hogy a heti, teológusok számára tartott istentiszteletre meghívnak egy-egy gyülekezetet, vagy intézményt részben az ismerkedés szándékával, részben azért, hogy a vendég vendégelje meg az éhes teológusokat. Ez a szokás még a kollégiumi mendikáns időkből származik, némiképp átalakult persze a 21. századra. Nos így esett, hogy május 3-án egy kis csapat vonult el tőlünk a Ráday utcába főigazgató úr vezetésével, ahol részt vettek a Nagy professzor prédikációjával tartott istentiszteleten, majd ki-ki a maga munkaterületéről beszélt röviden. Ezt követően testületileg átvonultak a díszteremből az ebédlőbe, és a mieink a professzorok asztalánál ülve élvezték a dicsőséget valamint a teológusok vidám asztali beszélgetésének látványát nem beszélve a finom ebédről, melyet a dékán úrral közös kávézás zárt be a hajdan volt teológiai professzorok képeitől övezett kis tanácsteremben. (Küldöttségünk: Bencze János lelkész, diakóniai igazgató, Németh Sándor családterapeuta asszisztens és pásztoralpszichológiai lelkigondozó, Magai Margit katecheta pedagógus, Szalma Anna szociális munkás, és dr. Velkeys György főigazgató)

-rgy-

©2016 | 1146 Budapest, Bethesda utca 3. (Zugló) Tel.: +36-1-364-9020  | Design: Green-Graph