“… Tartozunk azzal, hogy az erőtlenek gyengeségeit hordozzuk,...”   Róma 15,1

 

1146 Budapest, Bethesda utca 3. hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset_32x.png
+36-1-920-6000
bethesda@bethesda.hu

youtube-30.png facebook-30.png
 

Elhunyt dr. Cser Mária Ágnes | Bethesda Gyermekkórház

Családjától kaptuk a hírt, hogy 2015. április 30-án elhunyt dr. Cser Mária Ágnes. Noha már közel tíz éve annak, hogy nem a Bethesdában dolgozott, még többen emlékszünk apró termetére, csengő hangjára, örökké

nyughatatlan, ügybuzgó alakjára. Néhai főigazgatónk, dr. Dizseri Tamás  hívta őt a Bethesdába. Több nyelven is beszélt, tudományos fokozattal rendelkezett, sokat segített a Bethesda újraindulása utáni években a külkapcsolatok megalapozásában, gondozásában. Örökké valami nagyról álmodott. Egy ideig volt osztályvezető főorvosa az I. Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztálynak, külföldre szakadt barátjával, Irene Csontossal elindított egy nemzetközi orvosképzést a Bethesda klinikai hátterével, tudományos karrierjét a szelén mint nyomelem immunológiai hatásainak vizsgálatával tervezte akadémiai szinten megalapozni.Igazi "világhírre" azonban akkor tett szert, amikor egyik kis betegünk, Farkas Béla májátültetésének - a 90-es évek  első felében itthon még nem végeztek ilyen beavatkozást - megszervezéséhez a pop sztár, Michael Jackson adott segítséget, aki először 1994-ban járt a Bethesdában, ahol felfigyelt a kisfiúra. Ágnes - ahogy mi hívtuk - innentől kezdve "nemzetközi média sztár" is lett  Béla sorsának egyengetése révén, később pedig Michael Jackson 1996-os látogatása alkalmával is. A sztár 2009-es tragikus halála kapcsán ismét személyes ismerőseként faggatta emlékeiről őt a média.A Bethesdából a Heim Pál kórházba ment, ahol ambuláns munkát végzett.Hívő katolikus emberként ismertük őt, aki élő kapcsolatot tartott egyházával. A hozzá közelállóknak még itt a Bethesdában gyakran mesélte azt a tervét, hogy az aktív gyógyítás befejezése, a nyugdíjas évek idején szerzetessé szeretne lenni. Ez ügyben még a Vatikánnal is levelezett, ahogy egykor elbeszélte. Minderre azonban nem került sor. Még bethesdás ideje alatt átesett egy rák betegségen, majd ebből felgyógyulva újra a hivatásának élt, de lelki egészsége sohasem állt teljesen helyre, sokféle gond, fájdalom, bánat nyomasztotta később is, egykori bethesdás munkatársaival sem tartotta a kapcsolatot. Szeretettel emlékezünk rá, nyugodjék békében!

-rgy-

A tőle búcsúzni szándékozókat szeretettel és tisztelettel várja a család 2015. június 8-án hétfőn este 18 órakor a budapesti Mátyás templomba, ahol az ünnepi gyászmise keretében kerül sor a hamvak megáldására.

©2016 | 1146 Budapest, Bethesda utca 3. (Zugló) Tel.: +36-1-364-9020  | Design: Green-Graph