SNI Fogászat

Telefonos bejelentkezés: keddi napokon 9 és 12 óra között
Lesti József koordinátornál: +36 30 793 6677 

KÖZPONTI TELEFON:

Fogászati ambulanciánkat azoknak a gyermekeknek hoztuk létre, akik Sajátos Nevelési Igényűek (SNI), ezért az általános gyermekfogászati ellátásban együttműködő készségük híján nem kezelhetőek. Számukra hoz megoldást az altatásban végzett fogászati kezelés, amely NEAK- finanszírozott, tehát az ilyen gyermeket nevelő családoknak ingyenes.

A kezeléseket és a gondozást altatóorvosi és szakasszisztensi háttérrel végzik szakorvosaink.

Segédanyagok a beavatkozásra való felkészüléshez

Az alább található segédanyagokkal szeretnénk segítséget nyújtani ahhoz, hogy a beavatkozás minél gördülékenyebben tudjon lezajlani és a gyermek a lehető legnagyobb biztonságban érezze magát az ellátás teljes ideje alatt. 

A napirendi kártyák segítenek felkészülni és kiszámíthatóvá tenni mindazt, ami a kórházi ellátás során a gyermekre vár. Képekkel nyújtanak információt arról, hogy mi és milyen sorrendben fog a kórházban történni. A kártyasorozat hasznos eszköz már a felkészülés során, ugyanakkor a kezelés napján is segít követni a  folyamatot. A kártyákat egymás alá kell tenni, és minden lépés után le kell venni azt, ami már megtörtént. Így pontosan láthatóvá válik, hogy közeledik a folyamat vége. Javasoljuk a napirendet a végén egy egyéni kártyával kiegészíteni: egy fotóval az otthonukról, amivel jelezhetik, hogy a kezelés végén hazamennek.

A napirendi kártyák szerkesztett, nyomtatható pdf formátumban itt (nagyobb kártyaméret) és itt (kisebb kártyaméret) érhetők el, használják őket bátran!

A könyv az alábbi oldalon megvásárolható: https://www.book24.hu/konyv/mi-fog-tortenni

Munkatársak

Dr. Farkas Zsófia

Dr. Farkas Zsófia

Főorvos

+36 1 422 2802
Dr. Jáky László

Dr. Jáky László

Ambulanciavezető főorvos

Lesti József

Lesti József

Gyermek szakápoló, koordinátor

+36 1 910 5461, +36 30 793 6677

SNI Fogászat képekben:

Kapcsolódó osztályok és ambulanciák:

Kapcsolódó Kisokos cikkek:

Altatásban fogászat

Altatásban fogászat

Altatásos fogászat SNI-s gyermekeknek. Vajon mit él át az a gyermek, aki speciális bánásmódot igényel, és megtudja, hogy fogászati beavatkozás vár rá?

bővebben
Az első fogak

Az első fogak

Amint megjelennek az első fogak, meg kell kezdeni azok rendszeres tisztítását. A fogmosás célja a fogszuvasodás és az ínygyulladás megelőzése.

bővebben

Kapcsolódó Híreink:

Mi FOG történni? – Mesekönyv SNI-s gyermekeknek

Mi FOG történni? – Mesekönyv SNI-s gyermekeknek

Kórházunk újabb mesekönyv kiadására vállalkozott, mellyel nem kisebb célt tűztünk ki magunk elé, mint a speciális nevelési igényű gyermekek felkészítését az altatásra, műtétre, fogászati beavatkozásra. Bár eredetileg nem ez volt a célunk, de a könyv hatékony segítség a magyarul nem beszélő, pl. ukrán gyerekek ellátása során is.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support