“… Tartozunk azzal, hogy az erőtlenek gyengeségeit hordozzuk,...”   Róma 15,1

Felület
Állítsa be a kezelőfelületet, hogy megkönnyítse a használatát különböző körülmények között.

Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórháza                              
1146 Budapest, Bethesda utca 3. Hiteles egészségügyi weboldal
+36-1-920-6000 
bethesda@bethesda.hu 

Bethesda Youtube Bethesda Facebook Bethesda Instagram

 

Címlap / Rólunk / Pályázati dokumentációk / Betegbiztonság növelése - VEKOP

Betegbiztonság növelése - VEKOP | Bethesda Gyermekkórház

 

SZÉCHENYI 2020

Kedvezményezett neve: Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórháza

Projekt címe: Betegbiztonság növelését célzó komplex infrastrukturális fejlesztések a MRE Bethesda Gyermekkórházában

Támogatás összege: 179 870 849Ft

Támogatás mértéke: 100 %

Projekt kezdete: 2018.július 1.

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2019. november 30.

Projekt azonosító száma: VEKOP-6.3.5-17-2017-00022

 

A projekt tartalmának bemutatása:

A kórház folyamatos bővülése és fejlesztése megkívánja, hogy mind infrastruktúrában, mind betegkomfort tekintetében, mind pedig betegbiztonságban megfeleljen a bővülő lehetőségekből adódóan növekvő betegkör optimális és professzionális ellátásának. Ebből adódóan jelen pályázat célja a rendszerszintű technológiai folyamatok fejlesztése, melynek segítségével csökkenthető a munkavégzés során bekövetkező hibák és kórházi fertőzések kialakulásának kockázata, a kórházi fertőzések megelőzése és visszaszorítása a megfelelő eszközök és műszerek biztosítása által, valamint az egységes betegazonosító rendszer intézményi bevezetésének elősegítése.  

 

A fejlesztési területek szakmai elvárásai:

I.         Az általános és speciális higiénés rendszerek fejlesztésével a kórházi fertőzések megelőzése érdekében olyan rendszer kiépítésére kerül sor, amely hosszútávon javítja az egyes, a betegek által is látogatott helyiségek higiéniai körülményeit, olyan speciális területeken céloz meg javulást, amely közvetlenül is hatással van a kórházi ellátásban érintett betegek biztonságának javulására, és a fenntartása költséghatékony. Az eszközbeszerzésnek köszönhetően az osztályok 80%-a fog rendelkezni higiénés rendszerekkel.

 

II.         A hatékony infekciókontroll folyamataiban fontos fázis a kórokozók előfordulásának detektálása és a fertőzések terjedési módjának azonosítása. A fertőzések megelőzéséhez és visszaszorításához a kórház eszközállományának bővítése, fejlesztése szükséges. Ennek része a laboratóriumi háttér fejlesztése is, amely biztosítja a megnövekvő infektológiai vizsgálat-szám jó minőségű, ugyanakkor a humán-erőforrást kímélő elvégzését.

 

III.         Egységes betegazonosító rendszer bevezetése: A cél egy olyan egységes betegazonosító rendszer bevezetése, mely a betegregisztrációval kezdődően végig kíséri a beteget az intézményben való tartózkodása esetén. A bevezetni tervezett rendszer nagyban megkönnyíti az az ápolási személyzet munkavégzését, csökkenő adminisztrációt eredményez, és csökkenti a hibalehetőségek számát a betegekkel kapcsolatos ellátás során.

©2016 | 1146 Budapest, Bethesda utca 3. (Zugló) Tel.: +36-1-364-9020  | Design: BT