Prodrobot mozgásfejlesztő kezelés

Elérhetőség: L épület, Ilka u. 57., gyógytornaterem

KÖZPONTI TELEFON:

Hadd mutassunk be egy olyan új terápiát, amelyet Magyarországon elsőként a Bethesda Gyermekkórházban vezettünk be kórházi háttérrel! Mi, rehabilitációval és mozgásfejlesztéssel foglalkozó szakemberek, hiszünk abban, hogy a gyermekek fejlődni akarnak, bármi is nehezíti ezt számukra. Megérdemlik, hogy a leginnovatívabb módszerekkel segítsük őket a mozgásszervi rehabilitációban. De egy gép, egy csúcstechnikás robot is csak akkor lehet hatékony, ha szakorvosi vizsgálat és gyógytornászi konzultáció kíséri, ezzel is biztosítva a vágyott hatást. Ismerje meg, kinek, miért és hogyan elérhető a Bethesdában ez az innovatív mozgásterápia!

Kérdése van? Keressen minket: robot@bethesda.hu

Mi tud a Prodrobot mozgásfejlesztő eszköz?

Képzelje el, amint gyermeke oldott közegben, a terapeutája mellett beszáll a robotba és a beállított program begyakoroltatja a gyermek közreműködésével a megfelelő mozgássort!

A Prodrobot egy olyan mozgásfejlesztő eszköz, amelyet pont arra fejlesztettek ki, hogy a járási nehezítettséggel küzdő gyermekeknek segítsen. Egy olyan külső vázszerkezet, amely a mozgásszervi fogyatékosság esetén az elveszített vagy károsodott funkciókat fejleszti, segíti. A robottal a törzs megtámasztása mellett az alsó végtag mozgatása érhető el, részleges vagy teljes testsúlyterhelés mellett, ezzel is segítve az állást, járást, lépcsőzést.

„A robotttal végzett mozgásterápia segítségével célorientált funkcionális tréning valósítható meg, amely során az adott funkciót (állás, járás, lépcsőzés) magas ismétlésszámmal gyakoroltathatjuk. Célja a járás mielőbbi elsajátítása vagy újra tanítása, a fiziológiás járásminta kialakítása. Alkalmazható a központi idegrendszer sérülése esetén és izomeredetű megbetegedésekben.”

Kérdése van? Keressen minket: robot@bethesda.hu  +36 30 574 2701

https://prodromus.pl/en/recomendations-and-opinions

A mozgásfejlesztő kezelés előtt

Nincs is annál elbizonytalanítóbb érzés, ha nem tudja a szülő, hogyan is készüljön fel a terápiára. Hogy ne kerüljön ilyen helyzetbe, íme néhány tanács a kezelés előtt:

A terápia csak rehabilitációs szakorvosi vizsgálatot követően kezdődhet, a szakorvos véleménye alapján, az ezzel kapcsolatos szakmai tájékoztatást a szakorvos végzi.

Kérjük, biztosítsanak a gyermek számára kényelmes tréning ruházatot. Az alsó végtagi ortéziseiket, illetve olyan cipőt, amellyel az ortézist viselik, hozzák magukkal. Kérjük, hogy a terápia megkezdése előtt egyen a gyermek, mert az eszközben enni nem lehet, továbbá gondoskodjanak a megfelelő folyadékpótlásról.

A terápia csak a szakorvosi vizsgálat során átadott lelet, illetve a térítési díj megfizetéséről szóló igazolás bemutatása után kezdhető meg. Kérjük figyeljen arra, hogy a terápiás alkalomra pontosan érkezzenek. Késés esetén az adott terápiás alkalom időtartama a késésnek megfelelő időtartamban megrövidül. A késés pótlására sajnos nincs lehetőség.

Prorobot kezelés menete

A terápia első és utolsó alkalmán egy rövid mozgásvizsgálatot végez a szakember, mely a járás képességét vizsgálja, ezáltal mérhető a fejlődés foka. A prodrobot foglalkozás 60 percet vesz igénybe, az ismétlődő alkalmak számát – 5-10 alkalom – a szakorvos határozza meg. Kérjük Önöket, hogy a szakorvosi vizsgálat során a szakorvosnak előre jelezzék, amennyiben tudomásuk van olyan akadályról, mely miatt a komplett terápia nem végezhető el az adott időtartamban, vagy időpontokban.

A mozgásterápia álló pozícióban történik, amely során a páciens felsőtestét és lábait rögzítjük a készülékhez. Ha a gyermeknek bezártság érzése van, erről tájékoztassák a kezelést végző szakembert! Ha a gyermek mégis úgy érzi, hogy nem bírja a vizsgálatot, feltétlenül jelezzék ezt, és az adott foglalkozást felfüggesztjük.

Kérdése van? Keressen minket: robot@bethesda.hu  +36 30 574 2701

Térítési díj

A Prodrobot által végzett mozgásfejlesztés terápia nem társadalombiztosítás által finanszírozott szolgáltatás, így a Prodrobot által végzett terápiás szolgáltatásért a Páciens, illetve törvényes képviselője térítési díjjal tartozik fizetni.

A díj mértéke:

5 alkalom: 103.500,- Ft

10 alkalom: 183.000,- Ft

A díj magában foglalja a szakorvosi vizsgálatokat és a gyógytorna állapotfelmérést mind a terápia előtt, mind pedig utána, továbbá a terápiát követően a szakorvossal történő eredmény kiértékelést.

Helyszín: Bethesda Gyermekkórház Ilka utcai épülete, 1146 Ilka u. 57. tornaterem

Befizetés helye: a kórház pénztára (C épület, Bethesda u. 3., 1. em), igény esetén átutalással (kérjük írja be közleménybe: PRODROBOT és a gyermek neve) a Bethesda Gyermekkórház számlájára 10300002-20207106-00003285. Kérjük, a fizetés módját jelezze Vági Viktória ügyintézőnek!

Kérjük, hogy betegség, illetve halaszthatatlan ok esetén legalább 24 órával mondják le az adott foglalkozás/-ok időpontját.

Kérdése van? Keressen minket: robot@bethesda.hu  +36 30 574 2701

Milyen betegségek esetén javasolt a Prodrobot mozgásterápia?

Olyan megbetegedésekben, melyek elsősorban az alsó végtag fukcióvesztésével járnak:

 • paraplegia
 • stroke
 • Parkinson-betegség (izommereveség, mobilitáscsökkenés, állás-járás deficit)
 • polineuropátia (toxikus, metabolikus, autoimmun eredetű- Guillain-Barre-szindróma)
 • izomgyengeség az alsó végtagokban (flaccid paresis)
 •  CP (izomgyengeség-spaszticitás)
 • testsúly: max. 50 kg, testmagasság: 120-150 cm, csípőszélesség: max. 30 cm

Ellenjavallat

 • 50 kg-nál nagyobb testtömeg,
 • 150 cm-nél magasabb páciens,
 • arthrodesis, amely a térdet, csípőt vagy bokaízületet érinti,
 • csonttörés,
 • instabil gerinc,
 • csípődiszplázia vagy egyéb olyan állapot, ami jelentős alsó végtag-hosszkülönbséggel jár,
 • oszteoporózis előrehaladott állapota,
 • nyílt sebek az alsó végtagon és törzsön,
 • keringési problémák, érproblémák (alsó végtag érintettség esetén)
 • intravénás infúzióval hosszú időn át kezelt beteg,
 • lélegeztetésre szoruló beteg,
 • kardiális ellenjavallat,
 • Pszichés státusz: nem együttműködő vagy agresszíven viselkedő beteg,
 • Kognitív státusz: jelentős kognitív funkcióvesztés,
 • ha egyszerű utasításokkal sem lehet kommunikálni a beteggel.

Általánosságban azoknál a betegeknél, akiknél ágynyugalom javasolt (láz, fertőző megbetegedések, osteoarthritis, izomkontraktúra).

A Prodrobot mozgásfejlesztés nem helyettesíti az egészségügyi ellátást, a szakorvosi terápiát és a gyógytornászok munkáját. Használatát minden esetben meg kell előznie rehabilitációs szakorvosi vizsgálatnak. A rehabilitációs szakorvosi vizsgálat állapítja meg, hogy a páciens alkalmas a Prodrobot-tal végzett terápiára, a szakorvos ismerteti a működést, és tájékoztat az orvos-szakmai kérdésekről, továbbá megjelöli a terápiás időtartam hosszát.

Kérdése van? Keressen minket: robot@bethesda.hu  +36 30 574 2701

Tekintse meg Prodrobot kezelésünket képeken:

Kapcsolódó osztályok és ambulanciák:

Kapcsolódó Kisokos cikkek:

Nincs találat

A keresett oldal nem található. Próbálja meg finomítani a keresést vagy használja a fenti navigációt, hogy megtalálja a bejegyzést.

Kapcsolódó Híreink:

Mozgásfejlesztés robottal!

Mozgásfejlesztés robottal!

Hadd mutassunk be egy olyan új terápiát, amelyet Magyarországon elsőként a Bethesda Gyermekkórházban vezettünk be kórházi háttérrel!

bővebben
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support