Sürgősségi Betegellátó Osztály

Elérhetőség: A épület, Bethesda u. 3. földszint
Osztályvezető főorvos: Dr. Czelecz Judit
Telefon: +36-1-422-2837
Sürgősségi kórterem: +36-1-422-2835

 

KÖZPONTI TELEFON:

A Sürgősségi a Bethesda legfiatalabb és legkisebb osztálya. Hivatalosan 2007 július 1.-től működik mindössze 6 ággyal, de az egyik legforgalmasabb osztály, és itt töltik a legkevesebb időt is kis betegeink.

Betegeink

Betegeink zömét légúti fertőzések, gégefőgyulladás, bronchitis obstruktiva, lázas állapot, folyadékhiány, kiszáradás, áramütés, agyrázkódás, eclampsia, stb. miatt felvett gyerek adja.

Nagy számban fordul elő allergiás reakció, Quincke-oedema, nálunk kezdi “pályafutását” a még ki nem alakult, bizonytalan, nem egyértelmű tünetek miatt beutalt gyerekek zöme, pl. Schönlein-Henoch purpurasok korai stádiumban, stb.

A feladatnak megfelelően a legtapasztaltabb szakorvosaink végzik a sürgősségi ellátást.

A gyerekek csak a kivizsgálás, megfigyelés, első ellátás idejét töltik nálunk.

Az eredményektől és a tüneteik alakulásától függően vagy hazamehetnek, vagy tovább kerülnek a végső ellátást nyújtó osztályra.

Szakorvosok: Sürgősségi Betegellátó Osztály

Czajner Andrea

Czajner Andrea

Gyermekápoló

+36 1 422 2837
Dr. Szabó Ildikó

Dr. Szabó Ildikó

Főorvos

+36 1 364 9020/195
Dr. Szöllősi Anett

Dr. Szöllősi Anett

Szakorvos

+36 1 422 2831,+36 1 910 5461
Körösi Lajosné

Körösi Lajosné

Asszisztens

+36 1 422 2837
Lerch Zoltánné

Lerch Zoltánné

Asszisztens

+36 1 422 2837
Márainé Máday Csilla

Márainé Máday Csilla

Asszisztens

+36 1 422 2798
Matolcsy Réka

Matolcsy Réka

Diplomás ápoló

+36-1-422-2881
Nagy Szonja Klára

Nagy Szonja Klára

Asszisztens

+36 1 422 2837
Varró Ágnes

Varró Ágnes

Asszisztens

+36 1 422 2837

Rólunk írták:

Nagyon szeretném megköszönni az ott dolgozók kedvességét, odafigyelését. Sajnos a gyerekzsúr nem úgy sikerült ahogy képzeltük, mert kisfiamnak eltörött a lába. Este mentünk be fél 9 körül. Egyszerűen már a portán kedvesen fogadtak, útba igazítottak. Az orvosok és ápolók is türelmesek voltak. Tényleg olyanokkal találkoztunk akik a gyerekekért vannak. Kedvesen, türelmesen szóltak Zsombihoz, nyugtatták, elmondtak mindent mi fog történni. Teljesen pozitív amit tapasztaltam. Emberségből jeles. Köszönjük!

Egy hálás édesanya

Még több vélemény: Szülők írták 

Kapcsolódó Kisokos cikkek:

Vízbe fulladás

Vízbe fulladás

Ha víz mellett vagyunk, mindnyájunknak tisztában kell lennünk azzal, hogyan kell figyelnünk a fürdőzőket. A vízbe fulladás megtévesztően csöndes esemény. De milyen jelekből ismerhetjük fel, hogy valaki fuldoklik?

bővebben
Sebgyógyító egyszeregy

Sebgyógyító egyszeregy

A gyerekkor egyik szinte biztos velejárója a sebek, sérülések kialakulása. Hogyan lehet ezeket otthon szakszerűen ellátni,és mikor kell orvoshoz fordulni velük?

bővebben
A „kiszáradás”-ról

A „kiszáradás”-ról

Hányás, hasmenés leggyakrabban a gyomor- bélrendszer heveny fertőzései miatt alakul ki, szövődményeként  kiszáradás jöhet létre. A kórokozók lehetnek vírusok, baktériumok, különböző paraziták.

bővebben

Kapcsolódó Híreink:

Tájékoztató a Sürgősségi Ambulancia működéséről

Kórházunkban Sürgősségi Ambulancia és Osztály működik, mely a kórházi ellátást igénylő, súlyos állapotú betegek ellátására szolgál. Kórházunk nem küldi el a nem kórházi ellátást igénylő gyermekeket sem, ugyanakkor a Sürgősségi Ambulancia ellátási kötelezettsége miatt soron kívül látjuk el a súlyos betegeket és csak utána a kevésbé súlyosakat. Ez többórás várakozást is eredményezhet.

bővebben
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support