“… Tartozunk azzal, hogy az erőtlenek gyengeségeit hordozzuk,...”   Róma 15,1

 

1146 Budapest, Bethesda utca 3. hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset_32x.png
+36-1-920-6000
bethesda@bethesda.hu

youtube-30.png facebook-30.png insta-logo-60.png

 

Kit keres?

Kollégáink listája

Pápics Szabina

Osztály: Dietetika
Beosztás: dietetikus
Telefon: 36-1-4222741

Polonkai Zsófia

Osztály: Dietetika
Beosztás: dietetikus
Telefon: 36-1-4222741

Sarnyai Tünde

Osztály: Dietetika
Beosztás: dietetikus
Telefon: 36-1-4222741

Dietetika | Bethesda Gyermekkórház

Központi telefon

+36-1- 422-2741

Elérhetőség

Bethesda utca 3; Igazgatási épület földszint

 

Étrend

A Bethesda dietetikusainak munkája többrétű.
Először is mi gondoskodunk (kis) betegeink étrendjéről, arról, hogy mindenki a korának és állapotának megfelelő élelemhez jusson a kórházi tartózkodás alatt. Ennek érdekében szorosan együttműködünk az osztályok orvosaival, a főnővérekkel és az ágy mellett közvetlenül dolgozó szakápolókkal.

Az élelmezési osztály (konyha) a mi szakmai elveinket figyelembe véve tervezi meg, és állítja elő a megfelelő tápanyagtartalmú és minőségi ételt, sőt a legmesszemenőbben igyekszik változatos és finom étrendet beállítani, akár egyéni igényeket is figyelembe venni, hogy ne csak a szokványosan "kórházi koszt"-nak címzett, hanem valóban élvezetes eledellel szolgálhassunk.

 

Diéták megtartása

Munkánk másik, legalább ilyen fontos része azoknak a gyermekeknek a segítése,  akiknek betegsége tartós, és a gyógyulás, vagy a jó állapot és közérzet fenntartása csak a különböző diéták megtartásával érhető el.
Ilyen esetben (pl. különböző ételallergiák: liszt-, tej érzékenység, vagy anyagcsere betegségek: cukorbetegség, krónikus, felszívódási zavarokkal járó bélgyulladások (pl. Chron), egyes neurológiai betegségek, stb.) a kezelő orvossal együttműködve mis segítünk az otthoni diéta megtervezésével és tanácsadással.
Ebben az esetben személyesen elbeszélgetünk a szülővel és a gyermekkel, kikérdezzük őket étkezési szokásaikról és velük együttműködve segítünk kialakítani és megtervezni olyan étrendet, amellyel a legjobb állapot és közérzet együtt érhető el, lehetőleg úgy, hogy ne állítsa nagyobb nehézségek elé a diéta megszervezése a családot. Tanáccsal tudunk szolgálni a speciális nyersanyagok beszerzésétől kezdve az ételek elkészítésén, ügyes praktikák alkalmazásán át az étkezéssel összefüggő, a szülőket foglalkoztató kérdésekig.
Az ambulanciánkon megforduló gyerekek és a szüleik körében ugyanígy segítünk.
 

Nyári tábor

További feladatunk, hogy a kórház nyári táboraihoz dietetikus - szakmai hátteret adjunk az életmód megváltoztatását segítendő pl. obes, vagy táplálkozási zavarokkal küzdő gyerekek, fiatalok és családjaik támogatásához is.

Kapcsolat

©2016 | 1146 Budapest, Bethesda utca 3. (Zugló) Tel.: +36-1-364-9020  | Design: Green-Graph

Dietetika | Bethesda Gyermekkórház

Hiba

A webhelyen nem várt hiba történt. Később érdemes újra megpróbálni.