Dietetika

Elérhetőség: Bethesda utca 3.  C épület, földszint

KÖZPONTI TELEFON:

Dietetikusok:

Gajda Zoltán

Gajda Zoltán

Dietetikus

+36-1-422-2741
Majoross Nóra

Majoross Nóra

Dietetikus

+36 1 422 2741
Pápics Szabina

Pápics Szabina

Dietetikus

+36 1 422 2741
Polonkai Zsófia

Polonkai Zsófia

Vezető dietetikus

+36 1 422 2741
Sarnyai Tünde

Sarnyai Tünde

Dietetikus

+36 1 422 2741
Sasvári-Szekeres Anita

Sasvári-Szekeres Anita

Dietetikus

+36 1 422 2741

Étrend

A Bethesda dietetikusainak munkája többrétű.

Először is mi gondoskodunk (kis) betegeink étrendjéről, arról, hogy mindenki a korának és állapotának megfelelő élelemhez jusson a kórházi tartózkodás alatt. Ennek érdekében szorosan együttműködünk az osztályok orvosaival, a főnővérekkel és az ágy mellett közvetlenül dolgozó szakápolókkal.

Az élelmezési osztály (konyha) a mi szakmai elveinket figyelembe véve tervezi meg, és állítja elő a megfelelő tápanyagtartalmú és minőségi ételt, sőt a legmesszemenőbben igyekszik változatos és finom étrendet beállítani, akár egyéni igényeket is figyelembe venni, hogy ne csak a szokványosan “kórházi koszt”-nak címzett, hanem valóban élvezetes eledellel szolgálhassunk.

Diéták megtartása

Munkánk másik, legalább ilyen fontos része azoknak a gyermekeknek a segítése,  akiknek betegsége tartós, és a gyógyulás, vagy a jó állapot és közérzet fenntartása csak a különböző diéták megtartásával érhető el.

Ilyen esetben (pl. különböző ételallergiák: liszt-, tej érzékenység, vagy anyagcsere betegségek: cukorbetegség, krónikus, felszívódási zavarokkal járó bélgyulladások (pl. Chron), egyes neurológiai betegségek, stb.) a kezelő orvossal együttműködve mis segítünk az otthoni diéta megtervezésével és tanácsadással.

Ebben az esetben személyesen elbeszélgetünk a szülővel és a gyermekkel, kikérdezzük őket étkezési szokásaikról és velük együttműködve segítünk kialakítani és megtervezni olyan étrendet, amellyel a legjobb állapot és közérzet együtt érhető el, lehetőleg úgy, hogy ne állítsa nagyobb nehézségek elé a diéta megszervezése a családot. Tanáccsal tudunk szolgálni a speciális nyersanyagok beszerzésétől kezdve az ételek elkészítésén, ügyes praktikák alkalmazásán át az étkezéssel összefüggő, a szülőket foglalkoztató kérdésekig.

Az ambulanciánkon megforduló gyerekek és a szüleik körében ugyanígy segítünk.

Dietetika
Dietetika

Nyári tábor

További feladatunk, hogy a kórház nyári táboraihoz dietetikus – szakmai hátteret adjunk az életmód megváltoztatását segítendő pl. obes, vagy táplálkozási zavarokkal küzdő gyerekek, fiatalok és családjaik támogatásához is.

Köszönjük érdeklődését Dietetika osztályunk iránt!

Kapcsolódó osztályok és ambulanciák:

Kapcsolódó Kisokos cikkek:

Immunerősítés

Immunerősítés

Cikkünkben rövid áttekintést nyújtunk az immunrendszer felépítéséről, működéséről, majd megemlítünk néhány lehetőséget védekezőrendszerünk erősítésére.

bővebben

Kapcsolódó Híreink:

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support