Égéssérült Gyermekeket Gyógyító Országos Központ

Elérhetőség: A épület, Bethesda u. 3. 1. emelet

Osztályvezető főorvos: Dr. Bene Ruzsena
Főnővér: Sós Tiborné Katalin

Égésintenzív osztály: +36-1-422-2884
Égéssebészeti kötöző: +36-1-422-2887

KÖZPONTI TELEFON:

Központunk a súlyosan égett gyermek ellátását végzi a helyreállító plasztikai sebészeti profilokba tartozó betegek ellátása mellett.

Előzmények

Az Égéssérült Gyermekeket Gyógyító Országos Központot 2002 –ben alapították. Ekkor épült fel az ország legkorszerűbb, égett gyermekek ellátására specializálódott  centruma itt a Bethesdában.  A központ szakmai vezetője 2006-ig dr. Csorba Éva volt, aki a magyar égés és plasztikai sebészet kiemelkedő alakja: az osztályt európai színvonalú, az égett gyermekek szervezett ellátását biztosító országos központtá szervezte. 2006-tól a Központot dr. Bene Ruzsena vezeti.

Felszereltség

A 15 ágyas központban a súlyos égetteket 5 ágyas égésintenzív részlegünkön gyógyítjuk, ahol két kórterem, két speciális, az égett betegek ellátásához szükséges fluidizációs ágy, és önálló fürdető-kötöző helyiség áll rendelkezésre.

A központ égési és plasztikai sebészeti részlegén ápoljuk a felvételt igénylő, illetve az intenzívről kikerülő, gyógyulóban lévő betegeket. Itt is rendelkezésre áll egy önálló, az osztályos betegek kiszolgálásához szükséges fürdető-kötöző helyiség, illetve az ehhez szorosan kapcsolódó  szakambulancia.

Műtőnk magas színvonalon felépített, önálló egység, korszerű baktériumszűrő klímával felszerelve.

Ellátási kötelezettség

Központunk a területi ellátási kötelezettség (TEK) alapján szinte egész Magyarország területéről folyamatos készenléttel fogadja az égéssérült gyermekeket. Számuk évente átlagosan 300, ebből kb. 70 beteg a Központ égésintenzív részlegére kerül felvételre, ahol kiemelt szintű égésintenzív ellátásban részesülnek.

A kisebb kiterjedésű égési sérülések gyógyítása az ambulancián, szükség esetén az égéssebészeti osztályon zajlik. A sürgős esetek ellátása mellett az égett gyermekek gondozását, helyreállító plasztikai sebészeti ellátását is végezzük. Ugyancsak feladatunk az egyéb baleseti vagy műtétek utáni szövethiányok, hegek, veleszületett rendellenességek  és onkodermatológiai elváltozások rekonstrukciója.

A fentieken túl központunk nagy súlyt fektet a mozgásszervi és pszichés rehabilitációra, szociális gondozásra és prevencióra, az utóbbit külön erre a feladatra szerveződött csapat segíti.

Munkatársak

Dr. Bene Ruzsena

Dr. Bene Ruzsena

Osztályvezető főorvos

+36 1 422 2888
Dr. Kostyál Erika

Dr. Kostyál Erika

Égés-intenzív részlegvezető főorvos

+36 1 422 2887, +36 1 422 2884
Dr. Molnár Ábel

Dr. Molnár Ábel

Szakorvosjelölt

+36 1 422 2887
Dr. Pálfalvi János

Dr. Pálfalvi János

Rezidens

+36 1 422 2888
Dr. Rácz András

Dr. Rácz András

Adjunktus

+36 1 422 2888
Dr. Rozsos Péter

Dr. Rozsos Péter

Rezidens

+36 1 422 2888
Dr. Vajtai Luca

Dr. Vajtai Luca

Szakorvos

+36 1 422 2887
Labancz Attila

Labancz Attila

Műtős szakasszisztens

+36 1 422 2887
Németh Krisztina

Németh Krisztina

Vezető műtős szakasszisztens

+36 1 422 2804
Sós Tiborné

Sós Tiborné

Főnővér

+36 1 422 2881

Rólunk írták:

Pici fiammal 9 napot töltöttünk az Égésosztályon és ezúton is szeretném hálánkat és köszönetünket kifejezni, amiért mindenki kedves volt hozzánk.
Nekem pedig külön nagy segítséget jelentett, hogy az Anyák házában lehettem a bent töltött idő alatt. Köszönöm, hogy ebben a kórházban nem csak testtel, hanem a lelkünkkel is törődnek és nem csak a kisbetegekével, hanem a szülőkével is!

Egy hálás édesanya

8 éves kislányom égési sérüléssel került be a kórházba…. nem mehettem be vele a vizsgálóba a fertőzésveszély miatt, de szakszerűen ellátták, és azt mondta, hogy nagyon kedves volt vele mindenki 🙂 Köszönjük Bethesda!

Egy hálás édesanya

Az egész Égésosztálynak köszönet és hála! Szelina kislányom mindenkit imádott és megszépítették az ott eltöltött időt. 

Egy hálás édesanya

Égési osztály ápolóinak és a főorvos úrnak, hálásan köszönöm, hogy megmentették az unokámat, Kiarát!

Egy hálás nagymama

Még több vélemény: Szülők írták 

Kapcsolódó Kisokos cikkek:

Kapcsolódó híreink:

Beszámoló a Holnapocska Táborról

Beszámoló a Holnapocska Táborról

Kórházunk lehetőséget kapott arra, hogy kórházunkban gyógyult, vagy gondozásunkban levő gyerekekkel vegyünk részt a Zalaszabarban a Gyógyuló Holnapocska táborban.

bővebben
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support