“… Tartozunk azzal, hogy az erőtlenek gyengeségeit hordozzuk,...”   Róma 15,1

 

1146 Budapest, Bethesda utca 3. hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset_32x.png
+36-1-920-6000
bethesda@bethesda.hu

youtube-30.png facebook-30.png insta-logo-60.png

 

Kit keres?

Kollégáink listája

Zsindely Katalin

Beosztás: korai fejlesztés és diagnosztika vezető
klinikai gyermek-szakpszichológus, pszichoterapeuta, családterapeuta, gyógypedagógus
Telefon: (+36) 30 901 92 86
FAX: (06 1) 364 90 70

Korai fejlesztés és diagnosztika | Bethesda Gyermekkórház

Központi telefon

+36-30-901-9286

Elérhetőség

Hungária krt. 200. B ép.

 

Vezető:
Zsindely Katalin klinikai gyermek-szakpszichológus, pszichoterapeuta, családterapeuta, gyógypedagógus
Vizsgálatra jelentkezni, információt, segítséget kérni az alábbi elérhetőségeken lehet:
 

Email: bethesdakidsz@bethesda.hu

Kedves Szülők!

A Bethesda Gyermekkórház és Református EGYMI, Bethesda KIDSz szakemberei közös teamet alkotva, osztályos háttérrel fogadja az olyan 0-4 év közötti gyermekeket komplex kivizsgálásra, illetve képesség-felmérésre, akiknél felmerül a gyanú, hogy fejlődésükben valamilyen formában elmaradnak korosztályuktól, akiknek megkésett a mozgás-, vagy beszédfejlődése, pszichomotoros fejlődése, ill. akik eltérően viselkednek, játszanak, kortársaikhoz képest.

 

A vizsgálatra jelentkezésüket 3 és fél éves korig tudjuk fogadni.

A gyermekeket egyéni és csoportos helyzetben is megfigyeljük, felmérjük mozgásszintjüket, beszédfejlődésüket, képességeiket és megfigyeljük játéktevékenységüket annak érdekében, hogy minél jobban megismerhessük a gyermeket, és minél teljesebb képet kapjunk róla és esetleges nehézségeiről. Közben lehetőség szerint megismerkedünk családjával is, hogy a gyermekre vonatkozó javaslatainkat a család lehetőségeihez igazíthassuk.
A 0-1 ½ év közötti gyermekeket és koraszülött babákat ambuláns vizsgálatokra várjuk. A koraszülött kisbabák után követésében együttműködünk a Honvéd kórház PIC osztályával.
Gyógyító közösségünk szakorvosokból, pszichológusokból, gyógypedagógusokból, gyógytornászokból, zeneterapeutákból, művészetterapeutákból és családterapeutákból áll, akik együttesen nyújtanak segítséget a családoknak. Célunk a fejlődésbeli elmaradás, sérülés korai életszakaszban történő felismerése, majd ezt követően a lehető legkorábbi időponttól a gyermek sérült vagy lassabban kialakuló készségeinek fejlesztése, harmonikus fejlődésének és beilleszkedésének elősegítése, valamint a jobb életminőség és a szociális kapcsolatok támogatása.
A gyermekek korai fejlesztése, terápiás ellátása 2013 szeptemberétől a Református EGYMI, Bethesda KIDSz már új helyén, a Hungária krt. 200. B ép. felújított fsz.-jén történik.
A gyermekeknek egyéni és csoportos formában biztosítunk szociális-kommunikációs készségfejlesztést, beszédindító, beszédfejlesztő foglalkozásokat, komplex gyógypedagógiai fejlesztést, mozgásfejlesztést, TSMT-t, zeneterápiát, és a szülőknek egyénre szabott tanácsadást.

Szeretettel várja a Bethesda kórház és a Bethesda KIDSz közös csapata!

Topolánszky-Zsindely Katalin
Vezető: Református EGYMI, Bethesda KIDSz

©2016 | 1146 Budapest, Bethesda utca 3. (Zugló) Tel.: +36-1-364-9020  | Design: Green-Graph