Kora Gyermekkori Intervenciós és Diagnosztikai Szakszolgálat (KIDSZ)

Elérhetőség: H épület, Hungária Krt. 200.

Vezető: Zsindely Katalin

Vizsgálatra jelentkezni, információt, segítséget kérni az alábbi e-mail elérhetőségeken lehet: bethesdakidsz@bethesda.hu

A vizsgálatra jelentkezésüket 3 éves korig tudjuk fogadni.

KÖZPONTI TELEFON:

A Bethesda KIDSz-ben 
osztályos háttérrel fogadjuk a kisgyermekeket komplex kivizsgálásra és képesség-felmérésre, olyan esetben, amikor felmerül a gyanú, hogy fejlődésükben valamilyen formában elmaradnak korosztályuktól, akiknek megkésett a mozgás-, vagy beszédfejlődése, pszichomotoros fejlődése, ill. akik eltérően viselkednek, játszanak kortársaikhoz képest.

A 2-3 éves gyermekeket egyéni és csoportos helyzetben is megfigyeljük, felmérjük mozgásszintjüket, beszédfejlődésüket, képességeiket és megfigyeljük játéktevékenységüket annak érdekében, hogy minél jobban megismerhessük a gyermeket, és minél teljesebb képet kapjunk róla és esetleges nehézségeiről. Közben lehetőség szerint megismerkedünk a családdal is, hogy a gyermekre vonatkozó javaslatainkat a család lehetőségeihez igazíthassuk.

A 0-2 év közötti gyermekeket és koraszülött babákat ambuláns vizsgálatokra várjuk, szintén komplex szakmai háttérrel.

Gyógyító közösségünk gyógypedagógusokból, pszichológusokból, logopédusokból, gyógytornászokból, zeneterapeutákból, családterapeutákból és pszichiáterekből, szakorvosokból áll, akik együttesen nyújtanak segítséget a családoknak. Célunk a fejlődésbeli elmaradás, sérülés korai életszakaszban történő felismerése, majd ezt követően a lehető legkorábbi időponttól a gyermek sérült vagy lassabban kialakuló készségeinek fejlesztése, harmonikus fejlődésének és beilleszkedésének elősegítése, valamint a jobb életminőség és a szociális kapcsolatok támogatása.

A gyermekeknek egyéni és csoportos formában biztosítunk szociális-kommunikációs készségfejlesztést, beszédindító, beszédfejlesztő foglalkozásokat, komplex gyógypedagógiai fejlesztést, mozgásfejlesztést, TSMT-t, zeneterápiát valamint a szülőknek egyénre szabott tanácsadást.

Szeretettel várja a Bethesda Gyermekkórház és a Bethesda KIDSz közös csapata!

Munkatársak

Blaske-Polcz Regina

Blaske-Polcz Regina

+36 30 901 9286
Herédi Júlia

Herédi Júlia

+36 30 901 9286
Kovács Krisztina

Kovács Krisztina

+36 30 901 9286
Mikolicz Anna

Mikolicz Anna

+36 30 901 9286
Nagy Zsófia

Nagy Zsófia

+36 30 901 9286
Várnagyné Gönczi Anna

Várnagyné Gönczi Anna

+36 30 901 9286
Zsindely Katalin

Zsindely Katalin

Részlegvezető

+36 30 901 9286

Kapcsolódó osztályok és ambulanciák:

Kapcsolódó Kisokos cikkek:

A gyermekkori tikkelésről – a tic és a Tourette-szindróma

A gyermekkori tikkelésről – a tic és a Tourette-szindróma

A tik valamilyen formájával szinte minden nap találkozunk, mégis sok tévképzet él róla, ami nehezíti felismerését, elfogadását és kezelését. Cikkünkben összefoglaljuk a tik típusait, kezelését, illetve áttekintjük, hogy mikor érdemes orvoshoz fordulni, hogy viselkedjünk a tikkelő gyermekkel.

bővebben
Elalvási szokások

Elalvási szokások

Szinte mindenkinek vannak sajátos elalvási és alvási szokásai, melyek elősegítik az elalvást és zavartalanná teszik az alvást. Már csecsemőkorban kialakulhatnak ezek a szokások.

bővebben

Kapcsolódó Híreink:

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support