Korai fejlesztés és diagnosztika

Elérhetőség: H épület, Hungária Krt. 200. B épület

Vezető: Zsindely Katalin klinikai gyermek-szakpszichológus, pszichoterapeuta, családterapeuta, gyógypedagógus

Vizsgálatra jelentkezni, információt, segítséget kérni az alábbi e-mail elérhetőségeken lehet: bethesdakidsz@bethesda.hu

A vizsgálatra jelentkezésüket 3 és fél éves korig tudjuk fogadni.

KÖZPONTI TELEFON:

A Bethesda Gyermekkórház Bethesda KIDSz szakemberei közös teamet alkotva,
osztályos háttérrel fogadja az olyan 0-4 év közötti gyermekeket komplex kivizsgálásra, illetve képesség-felmérésre, akiknél felmerül a gyanú, hogy fejlődésükben valamilyen formában elmaradnak korosztályuktól, akiknek megkésett a mozgás-, vagy beszédfejlődése, pszichomotoros fejlődése, ill. akik eltérően viselkednek, játszanak, kortársaikhoz képest.

A gyermekeket egyéni és csoportos helyzetben is megfigyeljük, felmérjük mozgásszintjüket, beszédfejlődésüket, képességeiket és megfigyeljük játéktevékenységüket annak érdekében, hogy minél jobban megismerhessük a gyermeket, és minél teljesebb képet kapjunk róla és esetleges nehézségeiről. Közben lehetőség szerint megismerkedünk családjával is, hogy a gyermekre vonatkozó javaslatainkat a család lehetőségeihez igazíthassuk.

A 0-1 ½ év közötti gyermekeket és koraszülött babákat ambuláns vizsgálatokra várjuk. A koraszülött kisbabák után követésében együttműködünk a Honvéd kórház PIC osztályával.

Gyógyító közösségünk szakorvosokból, pszichológusokból, gyógypedagógusokból, gyógytornászokból, zeneterapeutákból, művészetterapeutákból és családterapeutákból áll, akik együttesen nyújtanak segítséget a családoknak. Célunk a fejlődésbeli elmaradás, sérülés korai életszakaszban történő felismerése, majd ezt követően a lehető legkorábbi időponttól a gyermek sérült vagy lassabban kialakuló készségeinek fejlesztése, harmonikus fejlődésének és beilleszkedésének elősegítése, valamint a jobb életminőség és a szociális kapcsolatok támogatása.

A gyermekek korai fejlesztése, terápiás ellátása 2013 szeptemberétől a Bethesda KIDSz már új helyén, a Hungária krt. 200. B ép. felújított fsz.-jén történik.

A gyermekeknek egyéni és csoportos formában biztosítunk szociális-kommunikációs készségfejlesztést, beszédindító, beszédfejlesztő foglalkozásokat, komplex gyógypedagógiai fejlesztést, mozgásfejlesztést, TSMT-t, zeneterápiát, és a szülőknek egyénre szabott tanácsadást.

Szeretettel várja a Bethesda kórház és a Bethesda KIDSz közös csapata!

Topolánszky-Zsindely Katalin

Vezető: Református EGYMI, Bethesda KIDSz

Szakorvosok: Korai fejlesztés és diagnosztika

Blaske-Polcz Regina

Blaske-Polcz Regina

+36 30 901 9286
Herédi Júlia

Herédi Júlia

+36 30 901 9286
Kovács Krisztina

Kovács Krisztina

+36 30 901 9286
Mikolicz Anna

Mikolicz Anna

+36 30 901 9286
Nagy Zsófia

Nagy Zsófia

+36 30 901 9286
Várnagyné Gönczi Anna

Várnagyné Gönczi Anna

+36 30 901 9286
Zsindely Katalin

Zsindely Katalin

Korai fejlesztés és diagnosztika vezető

+36 30 901 9286

Kapcsolódó osztályok és ambulanciák:

Kapcsolódó Kisokos cikkek:

A gyermekkori “tic”-ről

A gyermekkori “tic”-ről

A tic valamilyen formájával szinte minden nap találkozunk, mégis sok tévképzet él róla, ami nehezíti felismerését, elfogadását, kezelését.

bővebben
Elalvási szokások

Elalvási szokások

Szinte mindenkinek vannak sajátos elalvási és alvási szokásai, melyek elősegítik az elalvást és zavartalanná teszik az alvást. Már csecsemőkorban kialakulhatnak ezek a szokások.

bővebben

Kapcsolódó Híreink:

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support